رونق تولید ملی | دوشنبه، ۲۹ مهر ۱۳۹۸

بازگشت به صفحه کامل

گل نرگس

در حدیث است که «گل نرگس ببویید، زیرا از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند.» گل نرگس یکی از زیباترین و خوشبو ترین گل های زمستان و بلکه تمامی فصل هاست. این گل با سرد شدن هوا بیدار می شود و با آغاز زمستان به گل می نشیند، زمانی که هیچ گل دیگری در فضای باز یافت نمی شود. نرگس از خانواده نرگسیان و تیره Narcissus میباشد. گیاهی دائمی و پیازدار میباشد. پیازهای آن درشت و دارای ورقه های فلسی یا مطبق است. به عبارت دیگر پیاز آن میتواند چندین سال متوالی گل دهد و گل آن همه ساله درشت تر گردد. گلهای نرگس به رنگ سفید، زرد، نارنجی، کم پر و پُر پر هستند. برگهای این گیاه از بن ریشه بصورت صاف یا شیاردار بیرون میآیند و در طول ساقه قرار میگیرند. نوعی از گل نرگس در نواحی بسیاری از ایران به طور خودرو می روید که بسیار خوشبو ست و از لحاظ ترکیبات رنگی در جهان بی نظیر بوده و از نظر عطر و خوشه ای بودن نسبت به ارقام تک گل هلندی برتری دارد، برای مثال گل نرگس شهرستان بهبهان در سال 1992 به عنوان بهترین گل نرگس جهان شناخته شده است. 12 هکتار از اراضی مستعد در استان خراسان جنوبی زیرکشت این نوع گل نرگس است که از این میزان بالغ بر شش میلیون شاخه گل نرگس در هر سال برداشت می شود و رتبه پنجم تولید گل نرگس در ایران را به خود اختصاص داده است. بیشتر این میزان از روستاهای شهرستان خوسف به خصوص روستاهای دستگرد، نزشت، فدشک، موسیان، جومیان، کنقند، نصرآباد، تقاب، معصوم آباد و محمدیه برداشت می شود. از این مقدار 60 درصد به مصرف داخل استان می رسد و 40 درصد به استان های هم جوار و شهرهای مشهد، تهران، زاهدان صادر می شود.

در نگاه بیشتر ببینید