رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

گل شلغم - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

گل شلغم

شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان و یكی از پاك‌كننده‌ها و سازنده‌های خون بوده و املاح كلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناكی مانند سرطان می‌شود. شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی‌اش ارزنده است، بلکه مهمترین گیاه ضدسرطان است و حتی گسترش سرطان را متوقف می‌كند. با توجه به فصل سرما لازم است بدانیم استفاده از چه گیاهانی برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی یا در صورت ابتلا به این قبیل بیماری‌ها مفید بوده که شلغم یکی از آنهاست. شلغم نیز در فصل بهار رشد کرده و به شکل گل های کوچک زرد رنگ بسیاز زیبا با ساقه های بلند کشیده و برگ های سبز رنگ بزرگ در می آید که از آن برای گرفتن دانه و تخم شلغم برای تولید مثل استفاده می شود شلغم نیز در فصل زمستان که رشد می کند برعکس فصل بهار زیبایی خود را ندارد و به صورت برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ سبز و سفید، ریشه آن غده‌ای و به شكلهای گرد یا دراز به رنگ سفید با لكه‌های بنفش است میوه شلغم مانند غلافی باریك و دراز است كه در آن چند دانه سیاه وجود دارد، شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می‌كند و شاید علت آن باشد كه برای درمان بیماری‌هایی كه در فصل سرما زیاد است و بیماری‌های تنفسی به كار می‌رود. خواص شلغم آنقدر زیاد است كه می‌توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می‌دانستند كه این گیاه چقدر فایده دارد تمام باغچه‌های خانه خود را شلغم می‌كاشتند و هر روز از آن استفاده می‌كردند . محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی می گوید: شلغم گیاهی شب بو است که در متون قدیم به نامهای "لفت" و "شلجم" از آن یاد شده است. وی در ادامه می دهد که شلغم مانند دیگر گیاهان خانواده شب بو به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی به نام "گلوکوزینولاتها" دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی بوده است، لذا برای جلوگیری از اثر عوامل سرطان‌زا بسیار اهمیت دارد. پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی ادامه می دهد: ریشک‌هایی که از غده شلغم خارج می‌شود، برای ناراحتی‌های طحال استفاده می‌شود که ریشک‌ها را خشک کرده و پودر می‌کنند و سپس به صورت دم کرده یا مخلوط با عسل مصرف می‌کنند. ایشان در مورد خواص غده ریشه شلغم به صورت پخته شده می گوید: ریشه پخته شده برای درمان سرفه‌های مزمن، سرماخوردگی، برونشیت، افزایش نور چشم، خرد شدن دفع سنگ مثانه و نرم کردن سینه بسیار مفید است. وی تصریح می کند: آبی که از پخته شدن شلغم به دست می‌آید باعث کاهش قند خون می‌شود. پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی با بیان این مطلب که توجه به مواد موجود در شلغم و مصرف آن برای بیمارانی که علت بیماری آنها فقر غذایی و تحلیل قوا بوده و همچنین بیماران مبتلا به سل بسیار مفید است. البته شربتی که از شلغم ساخته می‌شود، برای رفع سیاه سرفه در کودکان بسیار موثر خواهد بود و دارای مواد میکروب‌کش بوده و روده را ضدعفونی می‌کند. وی خاطرنشان کرد: مقدار مصرف دانه شلغم روزانه دو بار هر بار هفت گرم و مقدار خوراک برگ آن 50-100گرم در روز است.

در نگاه بیشتر ببینید