جهش تولید | شنبه، ۱۶ فروردین ۱۳۹۹

گلاب - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

گلاب

 

گیاه گل محمدی با نام علمی R. damascena محبوبیت اسانس و گلاب آن از سالیان دراز به علت خواص عرفانی، درمانی و اقتصادی آن بوده است.در میان گونه ‌های این جنس این گونه دارای گلبرگ ‌های معطر و حاوی مقدار نسبتاً زیادی اسانس می ‌باشد که به وسیله بخار و یا حلال‌ های فرار قابل استخراج و استحصال می ‌باشند. این گیاه دارای ژنوتیپ بسیار متنوعی در کشور می ‌باشد همچنین گلاب و اسانس از محصولات با ارزش این گیاه از ایران به بیشتر کشورهای جهان صادر می‌ گردد.البته کشت این گیاه در مناطق آب و هوایی مختلف تأثیر بسیار زیادی روی مواد ثانویه گل آن خواهد داشت همانطوری که گل محمدی به عنوان یک گیاه راهبردی در زمینه حمایت از اقتصاد روستائیان اشتغال ‌زایی جوان (با توسعه صنایع کوچک) جایگاه خاصی را در جهان به خود اختصاص داده است تاکنون روش‌ های متعددی جهت استخراج اسانس و یا گلاب مطرح شده است بنابراین باید در زمینه شناسایی ژنوتیپ ‌ها و ترکیب ‌های مهم آنها کوشا باشیم.در تهیه گلاب به صورت سنتی ابتدا کتری بزرگی را بر روی اجاق گاز قرار دهید . دهانه کتری را توسط لوله ای به داخل بطری بزرگ شیشهای متصل نمائید . این لوله باید به میزان کافی طویل باشد زیرا مابین راه کتری به بطری شیشهای ,ظرفی پر از آب سرد باید قرار داده شود و لوله رابط از میان آب درون این ظرف عبور کند. داخل کتری را تا نیمه پر از گلبرگهای رز کرده وتا اندازه ای داخل آن آب می ریزیم که روی گلبرگها پوشیده شود , سپس گاز را روشن کرده و بگذاریدآب کتری جوش بیاید. وقتی آب کتری تقریبا تمام شد حرارت دادن را متوقف کنید و محتویات با قیمانده در لوله را به آرامی داخل بطری بریزید . محصول بدست آمده گلاب نام دارد.

در نگاه بیشتر ببینید