رونق تولید ملی | دوشنبه، ۵ اسفند ۱۳۹۸

کوکوی کما - نمایش محتوای نوروز

 

 

کوکوی کما

کوکوی کما


Loading the player...

 

یكی از گیاهان استان خراسان جنوبی كه مردم این منطقه هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو از آن استفاده می كنند « کَما » نام دارد. كما خواص دارویی و خوراكی بسیار دارد و از جمله غذاهایی که با این گیاه تهیه می شود «کوکوی کما» است.

«کوکوی کَما » یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است که به شرح ذیل تهیه می شود:

الف) مواد لازم : کمای آب پز و چرخ شده 300 گرم، تخم مرغ 3 عدد، سیب زمینی پخته و له شده یک عدد متوسط، سیر چهار حبه برای طعم دادن به غذا ( که البته بسته به ذائقه می توان از تعداد بیشتری استفاده نمود)، مغز گردو پنج عدد، زعفران، نمک و فلفل به مقدار لازم.

ب) طرز تهیه: در ابتدا گیاه کمای شسته و خرد شده را آب پز می کنیم و سپس آب آن را به صورت کامل گرفته و چرخ می کنیم. سیب زمینی را نیز آب پز کرده و له می کنیم.

در ابتدا داخل یک تابه مغز گردوهای خرد شده را با اندکی روغن تفت می دهیم تا مزه خامی آن از بین برود. سپس کما و سیب زمینی را داخل تابه ریخته و کمی تفت می دهیم . سیر کوبیده شده، زعفران، نمک و فلفل را به مقدار لازم اضافه کرده و هم می زنیم تا به خوبی مخلوط شود. از آنجایی که قرار است کوکو سرخ شود در این مرحله از روغن کمی استفاده می کنیم.

حال مواد آماده شده را داخل ظرف بزرگی ریخته و اجازه می دهیم سرد شود. سپس تخم مرغ ها را داخل مواد ریخته و کاملا هم می زنیم.

جهت طبخ کوکو، به مقدار لازم داخل تابه روغن می ریزیم و پس از داغ شدن روغن، مواد آماده را داخل روغن می ریزیم و درب تابه را می گذاریم تا یک طرف آن سرخ شود . سپس کوکو را برگردانده و اجازه می دهیم طرف دیگر آن سرخ شود.

از پوره سیب زمینی و زرشک می توان برای تزئین کوکوی کما استفاده کرد.

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.