رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۴ مهر ۱۳۹۸

کوکر شکم سفید - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

کوکر شکم سفید

 

«کوکر شکم سفید» با نام علمی (Pterocles Alchata) و نام انگلیسی (Pin tailed Sandgouse) پرنده‌ای از تیره باقرقره‌ایان (کوکریان) است.

کوکر شکم سفید در ایران در نقاط مختلف شرق، مرکز و سواحل خلیج فارس به سمت مرزهای غربی زندگی می‌کند. در گذشته بسیار پرشمار بود اما در دهه‌های اخیر تعداد آن به شدت کاهش یافته که احتمالاً دلیل اصلی آن شکار غیرقانونی و همچنین زوال زیست‌گاه‌های استپی و بیابانی است.

این پرنده در دشت های شنی، نواحی صخره ای یا ریگزارهای بیابانی و خشک و پر گرد و غبار و زمین های گلی خشک به سر برده و روی زمین آشیانه می سازد.

این پرنده، 35 سانتیمتر طول دارد و بدنش نسبتا لاغر و کشیده است. دم بلند و تاب دار ( که هنگام پرواز در بالای سر به خوبی دیده می شود) و رنگ آمیزی زیبایی دارد. در پرواز، زیر تنه به صورت آشکاری سفید است، که در تضاد مشخصی با شاهپرهای سیاه بال قرار دارد. در پرنده ی نر، سینه با نوار بلوطی رنگ، که حاشیه ی باریک سیاه رنگی در بالا و پایین دارد. روتنه سبز، چانه بلوطی کمرنگ و گردن سبز مایل به زرد دیده می شود. نوار سینه ای در پرنده ی ماده به رنگ طلایی و زرد کمرنگ که سه نوار عرضی باریک سیاه از آن گذشته است، مشاهده می شود. پرنده ی ماده، کمرنگ تر، روتنه نخودی با خطوط نقطه نقطه ای تیره در آن چانه نخودی و خط چشمی قهوه ای مایل به سیاه است. پرهای دم به صورت دو شاخه به رنگ نخودی تیره با رگه رگه عرضی قهوه ای مایل به سیاه در آن دیده می شود.

پرواز این پرنده سریع است و اغلب به صورت گله های بزرگ دیده می شود که ضمن پرواز دسته های کوچکی از آنها جدا می شود.

کوکر شکم سفید از دانه‌ها ، میوه‌های سته، جوانه گیاهان و حشرات کوچک تغذیه می کنند و حلال گوشت است.