رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۲ آبان ۱۳۹۸

کشک بنه - نمایش محتوای نوروز

 

 

کشک بنه

Loading the player...

 

«کشک بنه» یکی از غذاهای محلی و مورد علاقه برخی از مردم استان خراسان جنوبی است که بسیار مقوی و دارای طبع گرم می باشد. نحوه طبخ این غذا بدین شرح است:

- مواد لازم: بنه كوبيده به میزان 150 تا 200 گرم، پياز رنده شده 1 عدد متوسط، آب 3 ليوان، روغن، نمک، فلفل و زعفران و نعنای خشک خردشده (در صورت تمایل) به میزان دلخواه.

- روش پخت: در ابتدا بنه ها را که به خوبی کوبیده و نرم شده، در یک تغار سفالی می ریزیم و با دست خوب به کف تغار می مالیم تا حدی که روغن آن در آید. بعد یک لیوان آب داخل تغار می ریزیم و دوباره بنه ها را می مالیم تا به خوبی با آب مخلوط شوند. سپس چند ثانيه صبر مي كنيم تا مخلوط بنه ها ته نشين شده و قسمت سخت و سنگي آن كه شبيه به پوست پسته و غير قابل خوردن است ته ظرف باقی مانده و مغز و گوشت روي آن كه بسيار مغذي و چرب است و تقريبا در آب حل شده، روی آب معلق گردد. حالا تغار را كج كرده و مايع را به آرامی داخل ظرفی دیگر می ریزیم. سپس یک لیوان آب دیگر را نیز داخل تغار ریخته و مراحل فوق الذکر را تکرار می کنیم. در پایان نیز لیوان سوم آب را می ریزیم و مراحل ذکر شده قبلی را تکرار می کنیم تا مغر بنه ها به خوبی و به صورت کامل از پوسته های آن جدا گردد.

در ادامه یک عدد پياز متوسط را نگینی خرد کرده و داخل یک قابلمه مسي می ریزیم و به همراه روغن روی حرارت ملايم تف می دهیم تا طلایی سرخ شود. سپس نمک و فلفل را نیز به مواد اضافه می کنیم. در صورت تمایل میتوان مقداری زعفران و نعنای خشک خردشده نیز اضافه کرد و تفت اندکی داد.        

حالا به آرامي مخلوط بنه و آبی را که صاف کرده و داخل ظرف داشتیم به مواد داخل قابلمه اضافه مي كنيم و اجازه مي دهيم مایع غذا به جوش بياد . باید دقت شود از شعله حرارت بسیار ملایم برای گرم کردن غذا استفاده شود و به محض جوش آمدن نیز شعله خاموش گردد.

این غذا با نان میل می شود. شما می توانید اين غذا را با 2 الی 3 قاشق گردوي كوبيده، رب انار و سبزی ميل نمایید. بعضي نیز 4 الی 5 قاشق كشك ساييده در آخرين مرحله پخت، قبل از جوش آمدن مایع اضافه مي كنند.

لازم به ذکر است بنه گياهي درختي و از خانواده پسته است كه از جمله گیاهان استان خراسان جنوبی محسوب می شود. ميوه این گیاه به اندازه يك نخود با پوسته سخت است و دم بلند مي باشد. مصرف ميوه بنه نفخ معده را كاهش داده و براي سرفه، لقوه، فلج، رفع سر درد، تقويت اعصاب، صاف كردن صدا، يرقان، درد كمر، زانو درد و درد مفاصل مؤثر و مفيد مي باشد. برگ آن نیز خاصيت آنتي اكسيداني دارد.

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.