رونق تولید ملی | جمعه، ۲۶ مهر ۱۳۹۸

کتاب انواع آش در مناطق مختلف ایران - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

کتاب انواع آش در مناطق مختلف ایران

کتاب « انواع آش در مناطق مختلف ایران » سه فصل و دو پیوست دارد . عنوان فصل اول " انواع آش بر مبنای گروه های غذایی " است . در این فصل تمام آش ها به سه نوع آش های محتوی سبزیجات و میوه جات ، آش های محتوی غلات و آش های محتوی گوشت ، حبوبات و تخم مرغ تقسیم شده و در مورد هر کدام توضیحاتی آمده است . در فصل دوم " انواع آش ها را بر مبنای آیین ها و مناسبت ها " آورده شده است . فصل سوم نیز " جمع بندی و راهکارهای رسانه ای " است .

کتاب دو پیوست دارد . پیوست اول مواد مورد استفاده در آش های مختلف ایران و خواص آنها را آورده است . پیوست دوم هم جدول انواع آش هاست . کتاب انواع آش در مناطق مختلف ایران برای اولین بار در سال 1389 به چاپ رسیده . این پژوهش را که مرکز تحقیقات صدا و سیما انجام داده است ؛ حاصل بررسی اسناد و گزارش های فرهنگ یاران واحد فرهنگ و مردم این مرکز در زمینه انواع آش های مناطق مختلف کشور است . لازم به ذکر است مقطع زمانی اسناد این گزارش از دهه 40 به بعد است و به لحاظ جغرافیایی مربوط به 30 استان کشور است .

در قسمتی از متن کتاب چنین آمده است : « آش رشته یکی از متداول ترین آش های ایرانی است که در تمامی مناطق ایران طبخ و استفاده می شود و جایگاه خاصی در وعده های غذایی گوناگون مردم در فصول مختلف سال دارد . این آش علاوه بر وجه سنتی آن به عنوان عصرانه و نهار ، در بسیاری از مراسم مذهبی ، ملی ، آیینی و ادواری به عنوان خوراک استفاده می شود . مواد تشکیل دهنده آش رشته عموما شامل رشته ، سبزی ، حبوبات ، کشک ساییده ، آرد ، زردچوبه ، نمک ، نعنای خشک و روغن است . در بیرجند چاشنی آش ، قره قوروت است که آن را داخل آش می ریزند . گاهی هم به جای قره قوروت از آب انار استفاده می کنند . برای تهیه این آش مقداری بنشن را آب پز می کنند و آن را داخل دیگ آش می ریزند . گوشت چرخ گلوله شده را هم در پیاز داغ تفت می دهند و به همراه نعناع داغ ، وقتی آش را می کشند رویش می ریزند . به مخلوط بنشن پخته شده با گوشت تفت داده شده با پیاز هم سرآش می گویند . »





جواب‌های شاخه ای نویسنده تاریخ
بخش معرفی آش بیرجندی خیلی جالب بود . من به عنوان... فاطمه زهرا ۱۳۹۳/۱۱/۳۰ ۱۲:۵۴

فاطمه زهرا
بخش معرفی آش بیرجندی خیلی جالب بود . من به عنوان یه بیرجندی نمی دونستم که توی آش قره قوروت می ریزند . این روزها پخت غذاها به شیوه های سنتی قدیمی خبلی کمرنگ شده
0 (0 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۱۱/۳۰ ۱۲:۵۴