رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۷ شهریور ۱۳۹۸

کتاب آجیل های سنتی بیرجند - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

کتاب آجیل های سنتی بیرجند

 

این کتاب به شرح مهمترین آجیل های سنتی بیرجند که از گذشته های دور تا این زمان استفاده می شده اند پرداخته است . در این کتاب برای معرفی هر کدام از آجیل ها اطلاعات کاملی ارائه شده است ؛ اطلاعاتی شامل نام علمی ، ترکیب شیمیایی ، خواص درمانی ، ارزش غذایی ، خواص دارویی و میزان مصرف میوه ها و یا دانه های آنها . در بخشی از پیشگفتار کتاب چنین نوشته شده است : در زمان قدیم مثل امروز شیرینی ها ، آجیل ها و تنقلات مختلف وجود نداشت و از خوراکی هایی چون پفک و چیپس خبری نبود . بچه ها وقتی مدرسه می رفتند مقداری نخود و کشمش ، مغز بادام و گردو ، برگه زردآلو و ... با خودشان همراه می بردند و هر وقت احساس خستگی می کردند از آجیل های سالم و پرانرژی تغذیه می کردند . مردم خراسان جنوبی مانند سایر مردم کشور در گذشته های دور از محصولات مختلف خود نهایت استفاده را می بردند و اگر محصول هلو ، انجیر ، توت و انگورشان زیاد بود آنها را خشک می کردند و با آجیل های محلی خود در شب های بلند زمستان ، به عنوان شب چره از مهمانانشان پذیرایی می کردند . مطالب کتاب ذیل عناوینی از این دست تنظیم یافته‌است: مصارف دارویی انجیر، مشخصات درخت بادام، گل آفتابگردان، خواص حفاظتی کبد دانه‌های انگور و ...

در نگاه بیشتر ببینید