کتاب آجیل های سنتی بیرجند - نمایش محتوای تولیدات ویژه
کتاب آجیل های سنتی بیرجند
|
این کتاب به شرح مهمترین آجیل های سنتی بیرجند که از گذشته های دور تا این زمان استفاده می شده اند پرداخته است . در این کتاب برای معرفی هر کدام از آجیل ها اطلاعات کاملی ارائه شده است ؛ اطلاعاتی شامل نام علمی ، ترکیب شیمیایی ، خواص درمانی ، ارزش غذایی ، خواص دارویی و میزان مصرف میوه ها و یا دانه های آنها . در بخشی از پیشگفتار کتاب چنین نوشته شده است : در زمان قدیم مثل امروز شیرینی ها ، آجیل ها و تنقلات مختلف وجود نداشت و از خوراکی هایی چون پفک و چیپس خبری نبود . بچه ها وقتی مدرسه می رفتند مقداری نخود و کشمش ، مغز بادام و گردو ، برگه زردآلو و ... با خودشان همراه می بردند و هر وقت احساس خستگی می کردند از آجیل های سالم و پرانرژی تغذیه می کردند . مردم خراسان جنوبی مانند سایر مردم کشور در گذشته های دور از محصولات مختلف خود نهایت استفاده را می بردند و اگر محصول هلو ، انجیر ، توت و انگورشان زیاد بود آنها را خشک می کردند و با آجیل های محلی خود در شب های بلند زمستان ، به عنوان شب چره از مهمانانشان پذیرایی می کردند . مطالب کتاب ذیل عناوینی از این دست تنظیم یافتهاست: مصارف دارویی انجیر، مشخصات درخت بادام، گل آفتابگردان، خواص حفاظتی کبد دانههای انگور و ...