رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۲۵ مهر ۱۳۹۸

پلنگ بزرگترین گربه‌سان ایرانی - نمایش محتوای خبر

 

 

پلنگ بزرگترین گربه‌سان ایرانی

پلنگ از راسته گوشت‌خواران و خانواده گربه‌سانان است و دارای بدنی نرم و انعطاف‌پذیر است.

رنگ عمومی بدن پلنگ از خاکستری تا قهوه‌ای روشن که در قسمت پشت و پهلوها یکسری خال‌های توخالی که از کنار هم قرارگرفتن دو تا پنج لکه سیاه به وجود آمده است.

پلنگ دارای جثه‌ای بزرگ سری پهن و ناخن‌های تیز و بلند هستند و حیوانی است که درجه سازگاری آن فوق‌العاده بالاست و حس شنوایی بسیار قوی دارد.

پلنگ از اکثر پستانداران بزرگ وکوچک به خصوص پازن، قوچ و میش و همچنین پرندگان، خزندگان، ماهی‌ها و حشرات تغذیه می‌کند و به شکار و خوردن گوشت روباه و سگ اهلی بسیار علاقه دارد و در مواقع ضروری به حیوانات اهلی نظیر گاو، گوسفند، الاغ حمله می‌کند.

جفت‌گیری این حیوان در اواسط زمستان صورت می‌گیرد و مدت بارداری 95 روز است و از یک تا شش نوزاد به دنیا می‌آورد.

در اکثر زیستگاه‌های کشور اعم از جنگلی، کوهستانی و بیابانی هستند و در ارتفاعات مختلف از صفر تا 4000 زندگی می‌کنند.

همچنین منطقه حفاظت‌شده شاسکوه قاین و منطقه شکار ممنوع زیرکوه، پناهگاه حیات‌وحش نای‌بندان طبس خراسان جنوبی میزبان این حیوان زیبا است.

منبع : وب سایت باشگاه خبرنگاران جوان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران