رونق تولید ملی | دوشنبه، ۲۹ مهر ۱۳۹۸

هشدار دامپزشکی خراسان جنوبی درباره مصرف خام شیرشتر - نمایش محتوای خبر

 

 

هشدار دامپزشکی خراسان جنوبی درباره مصرف خام شیرشتر

دامپزشکی خراسان جنوبی برای پیشگیری از انتقال بیماری تب مالت، نسبت به مصرف خام شیر شتر هشدار داد

دامپزشکی خراسان جنوبی برای پیشگیری از انتقال بیماری تب مالت، نسبت به مصرف خام شیر شتر هشدار داد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: خطر ابتلا به تب مالت از طریق شیر شتر کمتر از شیر سایر دامها نیست .
محمد علی بخشی با بیان اینکه برخی از مصرف کنندگان شیر شتر براین باوراشتباهند که گرم کردن این محصول سبب خراب شدن شیر می شود، افزود: خراسان جنوبی به دلیل برخورداری از جمعیت بالای شتر بویژه در بین عشایر و روستائیان که اقدام به پرورش شتر می کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری تب مالت قرار دارد .
وی گفت: به دلیل خواص درمانی شیر شتر این محصول مورد استقبال افراد ساکن در شهرها هم قرار گرفته که رعایت نکات بهداشتی همچون گرم کردن شیر مورد تاکید است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه طبق بررسی های بعمل آمده جمعیت شتر کشور نیز دارای بروسلوز و عامل تب مالت است افزود: این بیماری می تواند از طریق تماس مستقیم با حیوان یا مصرف فرآورده های آن از جمله شیر به انسان منتقل شود.
بخشی گرم کردن شیر را یکی از راهکارهای تشخیص شیر سالم از شیر فاسد است عنوان کرد و گفت: به مصرف کنندگان توصیه می شود از مصرف شیر شتر به صورت خام و غیر پاستوریزه خودداری نمایند و مطمئن باشند که گرم نمودن شیر در خواص آن تاثیر منفی ندارد.
امسال با توجه به نظارتهای بهداشتی دامپزشکی استان بیماری تب مالت در بین افراد،  40 درصد نسبت به سالهای گذشته کاهش داشته است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی