جهش تولید | سه‌شنبه، ۱۱ آذر ۱۳۹۹

مضرات غذاهای آماده - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

مضرات غذاهای آماده

Loading the player...

 

سبک زندگی امروزی باعث شده تا مصرف غذاهای آماده و مراجعه به رستوران ها و فست فودها در بین مردم بیشتر شود .

اینکه مردم امروزه بسیار مشغول هستند و حتی دو شیفت کار می کنند و اینکه خانم ها هم عمدتا شاغل هستند منجر به تاثیرات جدی در زندگی ها شده و فرصت های لازم را برای اینکه شخصی چند ساعت از وقتش را صرف آشپزی کند از خیلی ها گرفته است.

وقتی به رستوران می رویم و سیب زمینی سرخ کرده سفارش می دهیم آیا دقت می کنیم که امکان دارد لابلای این سیب زمینی های سرخ شده ، سیب زمینی های سبز هم استفاده شده باشد و یا در روغنی سرخ شده باشند که چند بار مصرف شده است. این موارد در کنار نمک زیادی که به سیب زمینی ها می زنند سلامتی انسان را به خطر می اندازد.

کارشناسان حوزه سلامت دلایل متعددی برای دوری از فست فودها دارند.

آنها معتقدند بیشتر غذاهای حاضر در منوی این رستوران ها از نظر کالری ، چربی ، قند و نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد و بهداشتی هستند به طوری که اکثر این غذاها برای سلامت انسان مضرند چون فرد را چاق می کنند و شانس ابتلا به دیابت و حمله های قلبی را به شدت افزایش می دهند.

بیشتر غذاهایی که در این رستوران ها عرضه می شوند به شکل سرخ شده هستند و بدتر از آن اینکه برای سرخ کردن آن از روغن های نباتی جامد استفاده می شود در حالی که درصد اسیدهای چرب اشباع در این روغن ها بسیار بالاست . این نوع چربی در دیواره سرخ رگها رسوب کرده و آنها را مسدود می کند.

وعده های غذایی فست فود از نظر اندازه می تواند بسیار بزرگتر از یک وعده غذای خانگی باشد به علاوه انرژی موجود در فست فودها خیلی بیشتر از یک وعده غذای خانگی در همان حجم است.

نوع تبلیغات و بازاریابی غذاهای آماده و فوری فریبنده است به طوری که کودکان را دچار عادات غذایی ناسالم می کند.

استفاده زیاد از طعم دهنده ها، روغن های اشباع ، مواد قندی و نمکی طعم خوشمزه ای به فست فودها می دهد و ذائقه بچه ها و حتی بزرگسالان را گمراه می کند و آنها را به سمت مصرف هر چه بیشتر فست فودها سوق می دهد.

علاوه بر این اگر برای پاکیزگی محیط زیست اهمیت قائل هستید باید بدانید بسته بندی فست فودها متعدد است و می تواند از حیث بازیافت برای محیط زیست زیان آور باشد.

کارشناسان تغذیه معتقدند گسترش فست فودها ، فراوانی و تنوع غذاهای بومی و سنتی را کم کرده ، به عبارتی دیگر فست فودها باعث شده افراد غذاهای سنتی خود را تا حدودی فراموش کنند؛ در حالیکه غذاهای سنتی بخشی از فرهنگ یک ملت محسوب می شوند.

همچنین غذاهای فوری باعث می شوند فرد تمایل زیادی داشته باشد که تنها غذا بخورد در حالیکه این موضوع فرصت جمع شدن خانواده ها دور هم را از بین می برد.