مدرسه عشق - نمایش محتوای تلویزیون
مدرسه عشق
تهیه کنندگی و کارگردانی مستند «مدرسه عشق» را «احمد نیک فرجام» برعهده دارد و سایر عوامل تولید برنامه عبارتند از:
دستیار تهیه کننده: باقر صادقی
تصویربردار : مرتضی معتمدی
صدابردار: امیر زارعی
تدوین: عبداله اسماعیلی
نورپرداز: مرتضی معتمدی
دستیار صدا و تصویر: محسن گرگانی
گرداوری مطلب: سیده سارا موسوی-غلامرضا شاهانی
در هر جامعهای هر فرد نسبت به دیگر اعضای آن جامعه وظایفی دارد که هویت وی و بخشی از ماهیت آن جامعه را تعریف میکند. جامعه ی ایرانی-اسلامی ما نیز از این موضوع مستثنا نیست. هر فرد در جامعه ی ما نسبت به دیگران در چندین سطح وظایفی دارد، وظایفی گاه واضح (مانند و ظایف شغلی، خانوادگی و...) ، وظایفی که شاید به تصور هم نیایند. وظیفه ی بسیجی چنین وظیفه ای و نقش بسیج در جامعه ی ما نقشی پیچیده و در چندین سطح است، از حفظ امنیت، چه اخلاقی، چه اجتماعی و چه نظامی گرفته تا ساخت مدرسه و به کمک زلزله زدگان رفتن و ... . بر همین اساس میتوان گفت بسیجی کسی نیست که در این نهاد نامنویسی کرده باشد، بلکه هر کس که در تمام پهنه ی کشور ما قدمی برای یاری دیگری برداشته باشد در آن قدم بسیجی بودهاست. ب ه فرموده ی مقام معظم رهبری (مدظله عالی) بسیج عبارت از چند هزار آدم در هر شهر نیست، بسیج یعنی کل نیروهای مؤمن و حزب اللهی کشور ما. امروزه و در سال اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل؛ با توجه به جنگ نرم ولی همه جانبهی دشمن، ضرورت شناخت و توجه به این نهاد بیش از پیش خودنمایی میکند، به ویژه توجه به نخبگان و منتخبین بسیجی در نقاط محروم یا کمتر برخوردار جامعه. تیم برنامه سازی مدرسه عشق در تلاش است با دیدی نو و با تکیه بر چهار محور دین، اخلاق، امیدآفرینی و آگاهی بخشی ، بخشی از تواناییهای این نهاد را به تصویر بکشد و از این رهگذار تلاش کند بر رفع کاستیها و تقویت خوبیها. رسالت این برنامه به اقتضای حوزه ی وسیع کارکردهای بسیج، توجه به موارد بسیاری از قبیل وحدت شیعه و سنی ، تحول در آموزش و پرورش که پایه ی توان کشور است، حقوق شهروندی، توسعه پایدار، کمک به اقتصاد استان و کشور، تحکیم بنیان خانواده، ایجاد همدلی بین آحاد جامعه، آموزش همگانی، دستاوردهای انقلاب، رسیدن به خودباوری فردی و اجتماعی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، مقابله با تهاجم فرهنگی،تکمیل الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، جنبش نرما فزاری و تولید علم ورسیدنِ دوباره به اقتصاد مقاومتی است، در حد توان و زمان.
این برنامه که با ساختار مستند ساخته خواهد شد ، سعی بر آن دارد تا با ورود به زندگی افراد منتخب که در عرصه های مختلف از جمله : انقلاب اسلامی ، دفاع مقدس ، علمی ، فرهنگی ، هنری وبویژه اقتصادی که در هر گوشه ای ازاین استان پهناور در حال خدمت به این مرز و بوم و به فکر توسعه پایدارمیهن هستند و می توانند الگوی خوبی برای دیگرآحاد جامه باشند به مستند سازی می پردازد .
مبنای ما به تحقق رساندن فرهنگ کارو تلاش و پیشرفت است که هنگامی که این عمل با حضور دوربین مستند ساز در فضاها و مکانهای مختلف همراه می شود باعث اعتماد بیشتر مردم می شود و تاثیر گذاری آن دو چندان می شود .
و اما شیوه کا ر مابه گونه ای خواهد بود که با حضور در محل کار یا زندگی فرد مورد نظر با وی به گفتگو می پردازیم و با طرح سوالاتی از جمله :
- بیوگرافی
- توضیحات پروژه
- دلایل منتخب شدن
- ویژگیهای طرح
- جایگاه روحیه بسیجی درعملکرد او
- نقش خانواده درزندگی و علل پیشرفت او
- ...
و مستند سازی ازلحظه به لحظه زندگی و همراه شدن با او در جامعه این عمل را انجام خواهیم داد .
جامعه هدف ما ، دراین برنامه از دورترین شهرها و روستاهای استان است تا نزدیکترین آن واز دیگر اهدف مااین است تا در این راستا به ثبت و ضبط زندگی های خاص هم بپردازیم ، به عنوان مثال اگر خانواده ای در یکی از محروم ترین و دورترین روستاهای استان خراسان جنوبی زندگی می کنند ولی داری ساختارزندگی خاصی هستند و برای دیگر جوامع روستایی و شهری ما الگو ، باز هم دوربین مستند ساز ما به سراغ آنها خواهد رفت و این مستند سازی را انجام خواهد داد .
ما دراین برنامه سعی خواهیم کرد تا در هر قسمت بنا به موضوع و شرایطی که وجود دارد به شیوهای متفاوت به مستند سازی بپردازیم و ازشیوه های متنوع مستند سازی مثل مشاهده گری ویا تعاملی وتلفیقی غافل نباشیم ..
همچنین ما درتعاملی که باسایر اقشارمختلف بسیج که درقشرهای اساتید ، اصناف ، جامه زنان ،حقوقدانان ، دانشجویی ، دانش آموزی ، سازندگی ، راهیان نور ، رسانه ، طلاب ، فرهنگیان ، مداحان ، مساجد و محلات ، مهندسین ، هنرمندان ، پیشکسوتان ، کارمندان ، کارگری ، عشایر ،پزشکی ، ورزشکاران و سایر نواحی بسیج در شهرستانها انجام میدهیم در گزینش افراد حساسیت بیشتری نشان دهیم تا افراد و خانواده های منتخب به نحوی شایسته انتخاب شوند. .