رونق تولید ملی | جمعه، ۲۹ شهریور ۱۳۹۸

طلای کویر - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

طلای کویر

زعفران با نام علمی Crocus sativus، گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع 10 تا 30 سانتی متر است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می شوند. از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها بسیار زیبا و دارای 6 گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند. گل ها دارای 3 پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله ی سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می باشد. انتشار جغرافیایی زعفران در ایران شامل استان خراسان (بیرجند ، قائنات و گناباد)، یزد، کرمان، گیلان و مازندران می باشد. در سال های اخیر زعفران در کرج و قم نیز کشت شده است ولیکن عطر ، بو و طعم زعفران استان خراسان جنوبی شهرت جهانی دارد. تحقیق روی این گیاه استراتژیك منطقه خراسان از جنبه های مختلف تغذیه ای، داروئی، صنعتی حائز اهمیت بوده و ضمن اینكه كمك موثری به كشاورزان منطقه میشود، ارز قابل توجهی نیز وارد مملكت می كند.

در نگاه بیشتر ببینید