رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

شیرینی زنجبیلی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

شیرینی زنجبیلی

از دیرباز شیرینی شب عید نوروز در خانواده های ایرانی جایگاه خاصی داشته است . « شیرینی زنجبیلی » یکی از شیرینی های سنتی است که در استان خراسان جنوبی پخت می شود و به خصوص در شهر بیرجند به صورت سنتی ، خانگی و صنعتی تهیه می شود و به عنوان شیرینی خانگی معروف است. مواد مورد نیاز برای تهیه شیرینی زنجبیلی عبارتند از : دو و یک دوم فنجان آرد کاملا سفید ، 3 عدد تخم مرغ ، یک فنجان پودر قند ، 100 گرم کره ، یک قاشق مرباخوری زنجبیل ، یک قاشق چایخوری بیکینگ پادر . و مواد لازم برای تزئین سطح شیرینی ها نیز عبارتند از : یک عدد زرده تخم مرغ + یک قاشق مرباخوری ماست + یک قاشق مرباخوری زعفران حل شده . طرز تهیه شیرینی زنجبیلی نیز بدین شرح است: پودر قند و کره را خوب به هم می زنیم تا کرم به دست آمده سفید و پفی شود . زرده ها را به تدریج به کرم اضافه می کنیم و مرتب آن را به هم می زنیم . آرد و بیکینگ پادر و زنجبیل را مخلوط کرده و به آن اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیفی تهیه شود . خمیر را به شکل لوله درآورده ، آن را در کاغذ روغنی می پیچیم و مدت 3 ساعت در یخچال نگه می داریم تا خمیر جا بیافتد. سپس آن را از کاغذ روغنی درآورده و روی میز قرار می دهیم و با کارد آن را به صورت حلقه های یک سانتی متری می بریم . در سینی فر و با کمی فاصله می چینیم و به سطح آنها با قلم مو، مخلوط زرده و ماست و زعفران می مالیم و سینی را در وسط پنجره فر با حرارت 250 درجه مدت 20 دقیقه می گذاریم. صبر می کنیم تا شیرینی ها کمی برشته شوند. سپس سینی را از فر خارج کرده و می گذاریم شیرینی ها خنک شوند و آنها را در ظرف دردار می چینیم . گردشگرهای زیادی برای خرید این شیرینی محلی و سنتی به بازار بیرجند می آیند.

در نگاه بیشتر ببینید