سیدالشهداء (ع) معنای کامل پاسداری
سیدالشهداء (ع) معنای کامل پاسداری
سیدالشهداء (ع) معنای کامل پاسداری
این معنا ـ معنای پاسداری ـ با همهی ابعاد آن، با همهی ابزارها و وسائل ممکن، در وجود مقدس سیدالشهداء (سلام الله علیه) متجسد است؛ نه اینکه دیگران نکردند یا نخواستند بکنند، بلکه به این معنا که خانهی پُرِ این حرکت در رفتار دوران ده ساله ی امامت سیدالشهداء (سلام الله علیه) تحقق پیدا کرده است.
تمام راههائی که می شود فرزند پیغمبر از آن راهها استفاده کند برای حفظ میراث عظیم اسلام ـ که میراث جد او و پدر او و پیروان راستین آنهاست ـ در زندگی سیدالشهداء (ع) محسوس است؛ از تبیین و انذار، از تحرک تبلیغاتی، از بیدار کردن و حساس کردن وجدانهای عناصر خاص ـ همین خواص که ما تعبیر می کنیم ـ در آن خطبهی منا، اینها همه در طول زندگی سیدالشهداء (ع) است. بعد هم ایستادگی در مقابل یک انحراف بزرگ با قصد مجاهدت با جان؛ نه اینکه امام حسین(ع) از سرنوشت این حرکت بی اطلاع بود؛ نه، اینها امام بودند.
مسئلهی معرفت امام و علم امام و آگاهی وسیع امام بالاتر از این حرفهائی است که ماها در ذهنمان می گنجد؛ بلکه به معنای ترسیم یک دستورالعمل میایستد، تسلیم نمی شود، مردم را به یاری می طلبد، بعد هم وقتی یک عدهای پیدا می شوند ـ که همان اهل کوفه باشند ـ و اظهار می کنند که حاضرند در کنار آن بزرگوار در این راه قدم بگذارند، حضرت درخواست آنها را اجابت می کند و به طرف آنها می رود؛ بعد هم در میانهی راه پشیمان نمی شود. بیانات امام(ع) را که انسان نگاه می کند، می بیند حضرت عازم و جازم بوده است برای این که این کار را به پایان ببرد. اینکه در مقابلهی با حرکت انحرافی فوقالعاده خطرناک آن روز، امام حسین (علیه الصّلاة و السّلام) میایستد، این می شود یک درس، که خود آن بزرگوار هم همین را تکرار کردند؛ یعنی کار خودشان را به دستور اسلام مستند کردند: «انّ رسول الله قال: من رأی سلطانا جائرا مستحلاّ لحرمات الله ناکثا لعهد الله مخالفا لسنّة رسولالله یعمل فی عبادالله بالاثم و العدوان فلم یغیّر علیه بفعل و لا قول کان حقاّ علی الله ان یدخله مدخله»؛ (مقتل ابیمخنف، ص ۸۵) حضرت این را بیان کردند. یعنی من وظیفهام این است، کاری که دارم انجام می دهم، بایستی ابراز مخالفت کنم، باید در جادهی مخالفت و ایستادگی قدم بگذارم، سرنوشت هرچه شد، بشود؛ اگر سرنوشت پیروزی بود، چه بهتر؛ اگر شهادت بود، باز هم چه بهتر. یعنی اینجوری امام حسین (علیه السّلام) حرکت کردند.
این شد ایثار کامل و اسلام را هم حفظ کرد. همین حرکت، اسلام را حفظ کرد. همین حرکت موجب شد که ارزش ها در جامعه پایدار بشوند، بمانند. اگر این خطر را نمی پذیرفت، حرکت نمی کرد، اقدام نمی کرد، خونش ریخته نمی شد، آن فجایع عظیم برای حرم پیغمبر، دختر امیرالمؤمنین و فرزندان خاندان پیغمبر پیش نمیآمد، این واقعه در تاریخ نمیماند. این حادثهای که میتوانست جلوی آن انحراف عظیم را بگیرد، باید به همان عظمت آن انحراف در ذهن جامعه و تاریخ، شوک ایجاد میکرد و کرد. این فداکاری امام حسین است.
البته به زبان هم گفتن اینها آسان است. کاری که امام حسین (علیه السّلام) کردند، یک کار فوق العاده ای است. یعنی ابعاد آن از آنچه که ما امروز محاسبه می کنیم، خیلی بالاتر است. ما جوانبش را، ریزهکاری هایش را غالباً ندیده می گیریم. من یک بار در یک صحبتی، صبر امام حسین (علیه السّلام) را تشریح کردم. صبرش فقط این نبود که بر تشنگی صبر کند، بر کشته شدن یاران صبر کند؛ اینها صبرِ آسان است. صبرِ سختتر این است که دیگران، افراد صاحب نفوذ، افراد آگاه، افراد محترم هی بگویند آقا نکنید، این کار غلط است، این کار خطرناک است. هی ایجاد تردید کنند. کیها؟ افرادی مثل عبدالله جعفر، عبدالله زبیر، عبدالله عباس؛ این شخصیتهای برجستهی بزرگ آن روز دنیا، آقازادههای مهم اسلام، اینها هی بگویند نکن این کار را. هر که باشد، اگر چنانچه آن عزم و آن اراده و آن ثبات در او نباشد، با خودش فکر می کند که من دیگر تکلیفی ندارم، اینها که دارند اینجوری می گویند، دنیا هم که دارد آنجوری حرکت می کند، بگوئیم و بگذریم. آن که در مقابل این اظهارات، در واقع وسوسهها، تردید افکنی ها، راه شرعی درستکردنها بایستد و دلش نلرزد و قدم در این راه بگذارد، او همان کسی است که می تواند این تحول عظیم را به وجود بیاورد و امام بزرگوار ما در این جهت تشبّه کردند و اقتفاء کردند به سید و سالار شهیدان، که من یک وقتی گفتم و حالا نمی خواهیم وارد این مقوله بشویم؛ شرحش مفصل است. این پاسدارىِ امام حسین(ع) است.
بیانات حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران، 13 تیر ماه در سال 1390
منبع : پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمی سيد علی خامنه ای (مد ظله العالی)
مطالب مرتبط:
-
رهبر معظم انقلاب در حکمی حجتالاسلام «سیدنصیر حسینی» را بهعنوان نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امامجمعه یاسوج منصوب کردند.
-
مراسم شام غریبان در شهر سربیشه
-
برگزاری آیین هفت منبر در بیرجند
-
شام غریبان در امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع) طبس
-
شام غریبان سربیشه
-
آیین علم آرایی و علم گردانی بشرویه
-
برگزاری مراسم احلی من العسل در ۱۲ بقعه متبرکه
-
عاشورا سرفصل قیام بشر در عرصه عدالت و بصیرت