جهش تولید | جمعه، ۷ آذر ۱۳۹۹

دال سیاه - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

دال سیاه

« دال سیاه » با نام لاتین Cinereous Vulture و نام علمی Aegypius monachus  شناخته می شود .

دال سیاه پرنده ای است با بال های بزرگ که به اعتقاد برخی پرنده شناسان بزرگترین پرنده شکاری جهان است و 99 تا 107 سانتی متر طول دارد .

طول بالهای این پرنده در حالت بال باز به بیش از سه متر نیز می رسد.  پر و بال این پرنده به طور کلی قهوه ای تیره نزدیک به سیاه است و بر روی پشتش دارای پرهای نسبتا بلندی است .

سر و گردنش بدون پر و دارای پوستی به رنگ خاکستری روشن مایل به آبی تا صورتی است . پرهای قهوه ای اطراف گردنش به صورت شنلی مشاهده می شوند . منقاری ضخیم و به رنگ خاکستری متمایل به آبی دارد که نیمه بالایی آن خمیده و قوسی شکل می باشد و نوک منقارش سیاه است. گاهی روی صورت و اطراف چشمش لکه های سیاه رنگی مشاهده می شود . دمی بلند و تا حدي سه گوش دارد و ساق پاهایش پوشیده از پر است .

مانند دیگر دال ها ، سینه اش پر ندارد.  پرنده نابالغ پر و بالی تیره تر دارد و تقریبا سیاه یکدست است و روی سرش کرکپرهای ریز سیاه دارد .

دال سیاه پروازی آهسته و روان دارد و معمولا پرنده ای ساکت است .

دال سیاه در مناطق گوناگون ، به خصوص در کوهستان ها و دشت های دور افتاده ، به سر برده و روی درخت ها ، لبه ی پرتگاه ها و روی صخره های مرتفع آشیانه می سازد و بومی است . در ایران ، به تعداد اندک ، در اغلب نقاط دیده می شود .

دال سیاه از لاشه حیوانات و بقایای مردار حیوانات تغذیه می کند .