رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۲ آبان ۱۳۹۸

حذف فلوراید آب با استفاده از زغال پوست پسته و بادام - نمایش محتوای خبر

 

 

حذف فلوراید آب با استفاده از زغال پوست پسته و بادام

نتایج جدید یک تحقیق در خراسان جنوبی نشان داد استفاده از زغال پوست پسته و بادام برای حذف فلوراید آب بسیار موثر است.

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برمبنای نتایج حاصل از این تحقیق مشخص شد که زغال پوست پسته و بادام یک روش کارآمد و با راندمان بالا برای حذف فلوراید از محیط‌های آبی است.

دکتر میری بابیان اینکه فلوراید یک عنصر طبیعی در میان مواد معدنی، رسوبات ژئوشیمیایی و سیستم‌های طبیعی آب است که از طریق آب آشامیدنی یا تغذیه در گیاهان وارد زنجیره غذایی می‌شود افزود : فلوراید و ترکیبات آن به شکل گسترده‌ای در صنایع استفاده و از طریق پساب به محیط زیست منتشر می‌شود.

مریم خدادادی عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و محقق این پژوهش، متداول‌ترین علایم مواجهه مزمن با فلوراید را شامل فلوروزیس دندانی و فلوروزیس اسکلتی عنوان کرد و گفت: براساس استاندارد WHOغلظت مجاز فلوراید در آب آشامیدنی یک و نیم میلی‌گرم بر لیتر است.

خدادادی اضافه کرد: با وجود آنکه مقدار فلوراید در حد استاندارد برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ضرورت دارد ولی در برخی از مناطق مقدار فلوراید به قدری زیاد است که باید قبل از مصرف آب، مقدار اضافی آن حذف شود.

این عضو مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این تحقیق با هدف بررسی کارایی استفاده از جاذب‌های ارزان قیمت مانند زغال پوست پسته و بادام در حذف فلوراید از محیط‌های آبی حاوی فلوراید انجام شده است.