جهش تولید | دوشنبه، ۵ آبان ۱۳۹۹

بیماری های مشترک انسان و دام - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

بیماری های مشترک انسان و دام

Loading the player...

 

بیش از 40 درصد از بیماری های موجود در جهان بین انسان و دام مشترک هستند که با برنامه ریزی برای واکسیناسیون دام ها، معدوم کردن دام های بیمار و نیز کنترل مرزهای جغرافیایی می توان تا حد زیادی از شیوع این نوع بیماری ها جلوگیری کرد.

از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام می توان به تب مالت، سل، هاری، مشمشه، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد. شرایط نامناسب بهداشت دام و نقل و انتقال بی رویه دام و فرآورده های دامی از عوامل تهدید بیماری های دامی است. توجه داشته باشید قبل از ذبح دام از سلامت آن اطمینان حاصل کنید که بایستی این کار توسط کارشناسان حوزه سلامت دام صورت گیرد.

از جمله شایع ترین بیماری هایی که در این مرحله وجود دارد بیماری های انگلی، علایم عفونت های عمومی در لاشه دام و همچنین کیست هیداتیک است که از شیوع بیشتری برخوردار است.

ایجاد کیست هیداتیک در اثر ورود تخم های انگل به دستگاه گوارش انسان صورت می گیرد، این کیست ها بسته به اینکه در ریه، کبد، مغز یا هر بافت دیگری ایجاد شده باشد قادر به بروز عوارض مختلفی هستند و برای برداشتن آنها نیاز به عمل جراحی است.

به هنگام خرید گوشت نیز توجه داشته باشید که گوشت را حتما از کشتارگاه های مجاز تهیه کنید و در صورت نیاز به گوشت چرخ کرده، عمل چرخ کردن گوشت باید در حضور شما انجام شود و از خرید گوشت هایی که قبلا چرخ شده اند به طور جد خودداری کنید.

خوب است در اینجا به ویژگی های گوشت تازه و سالم اشاره شود. رنگ گوشت باید رنگ طبیعی گوشت دام باشد و رنگ روشن طبیعی آن نباید تیره شده باشد. تغییر رنگ قرمز به رنگ های سبز، قهوه ای و خاکستری و ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علایم فساد گوشت است، سطح خارجی باید بدون رطوبت باشد، هیچگونه بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی یا تعفن نباید حس شود، گوشت باید سفتی و قوام خاص خود را داشته باشد و کاملا تمیز و عاری از خونمردگی و اثرات ناشی از ضربه باشد. همچنین گوشت نباید خشک و حالت چروکیده داشته باشد، چربی نیز باید سفت و سفید یا متمایل به سفید و بدون هیچگونه بوی بدی باشد.

در خرید گوشت مرغ هم دقت کنید که از نظر ظاهری پوست آن باید به طور یکنواخت روی بدن کشیده و عاری از هر گونه پارگی یا تورم، خونمردگی یا تغییر رنگ و خراش باشد. عضلات گوشت باید دارای سفتی و قوام طبیعی و چربی ها به رنگ زرد روشن یکنواخت و بدون هر گونه بوی زننده باشد، مرغ منجمد نیز علاوه بر ویژگی های عنوان شده باید در کیسه های پلاستیکی شفاف و بی عیب و دست نخورده عرضه شود و در داخل بسته بندی خونابه یا آب منجمد شده وجود نداشته باشد.

یکی از گوشت های سفیدی که مصرف آن بسیار توصیه می شود مصرف گوشت ماهی است، توجه داشته باشید که آبزیان را فقط از عرضه کنندگان مجاز باید خریداری کنید. ماهی تازه باید در کنار یخ و یا یخچال نگهداری شود و از خرید ماهی هایی که بدون یخ و یا خارج از یخچال عرضه می شوند جدا خودداری کنید. ویژگی های ماهی تازه شامل چشم های برآمده، رنگ طبیعی، آبشش ها، پوست مرطوب لزج و براق و جداره شکمی سفت و محکم است. همچنین در ماهی تازه فلس ها به راحتی کنده نمی شوند و بوی علف دریایی نیز نمی دهند.