برداشت ذرت علوفه ای - نمایش محتوای تولیدات ویژه
برداشت ذرت علوفه ای
ذرت یکی از غلات مهم است. منشا آن قاره آمریکا بودهاست. پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد.ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا بعنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود. اما این گیاه را از قرنها پیش در آمریکای مرکزی میشناختند و توسط مردم سرخپوست آمریکا کشت میشد. بهمین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخپوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است. نام این گیاه در زبان انگلیسی corn در عربی ذرت و بلال است. نام فارسی این گیاه جواری (فرهنگ دهخدا) است ولی واژهی عربی ذرت بکار برده میشود.ساقههای ذرت از لحاظ ظاهری شبیه ساقههای بامبو هستند و میانگرهها به طور معمول به 17 اینچ میرسند. ذرت فرم رشد محدود دارد و برگهای پایینی، برگهای شمشیری وسیعی هستند که عموماً 100-50 سانتی متر طول و 10-5 سانتیمتر عرض دارند (4-2 فوت در 4-2 اینچ). ساقهها ایستاده هستند، 3-2 متر (10-7 فوت) ارتفاع دارند و تعداد زیادی گره دارند که معمولاً دارای برگهای بزرگ هستند. زیر این برگها و درست نزدیک ساقه، بلالها بوجود میآیند. آنها روزانه mm 3 رشد میکنند. بلالها گل آذین ماده هستند که با چندین لایه برگ محکم پوشانده شدهاند بطوریکه تا زمان ظهور رشتههای زردکمرنگی که از انتهای بلال بیرون میزند، به آسانی خودشان را نشان نمیدهند. این رشتهها کلالههای بلند شدهای هستند که شبیه یک دسته مو هستند و در ابتدا به رنگ سبز می باشند و سپس زرد یا قرمز میشوند. کشت جهت سیلو کردن علوفه معمولاً متراکمتر انجام میشود و در نهایت درصد پایینتری بلال و بیشتر ماده گیاهی بدست میآید. واریتههای خاصی از ذرت اصلاح شدهاند بطوریکه بلالهای خیلی بیشتری تولید میکنند. اینها منبع baby corn ها هستند که به عنوان یک سبزی در غذاهای آسیایی استفاده میشود. ذرت یک گیاه شب بلند اختیاری است و گلدهی آن پس از دریافت تعداد مشخصی دگری دی ( degree day) در دمای بیشتر از 10 درجه در محیطی که سازگاری پیدا کرده است اتفاق میافتد. مقدار تاثیر شبهای بلند بر تعداد روزهایی که باید طی شود تا گلدهی ذرت انجام شود بصورت ژنتیکی کنترل میشود و توسط سیستم فیتوکروم تنظیم میشود. نوردورگی (فتوپریودیسم) در ارقام گرمسیری معمول نیست بطوریکه ویژگی روزهای بلند عرضهای بالاتر باعث میشود گیاهان بسیار بلند شوند و لذا زمان کافی برای تولید بذر قبل از اینکه با یخ زدگی از بین بروند را ندارند. با این وجود این ویژگی در استفاده از ذرت جهت تولید سوخت زیستی ممکن است مفید باشد. در انتهای ساقه ذرت کاکل ذرت یا همان گل آذین نر وجود دارد. وقتی کاکل رسیده میشود و شرایط آب و هوایی گرم و خشک است، بساکها در روی کاکل شکفته میشوند و گردهها را آزاد میکنند. گرده ذرت آنموفیلوس است (توسط باد منتشر میشود) و به خاطر سرعت زیاد پایین افتادنش، بیشتر گردهها به فاصله زیادی از کاکل نمیافتند. هر کلاله برای تولید یک دانه ذرت باید گرده افشانی شود. بلالهای جوان میتوانند بصورت نارس مصرف شوند اما وقتی گیاهان بالغ شدند (غالباً در ماههای پاییز) چوب وسط آن سفتتر میشود و رشتهها نیز خشک میشوند بطوریکه قابلیت خوراکی خود را از دست میدهند. در انتهای فصل رشد، دانهها خشک میشوند و جویدن آنها بدون پختنشان در آب جوش مشکل است. تکنیکهای مدرن کشاورزی، در کشورهای پیشرفته معمولاً روی کشت متراکم تکیه میکند که یک بلال در هر ساقه تولید میکند.