جهش تولید | چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۳۹۹

اردک ارده ای - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

اردک ارده ای

« اردک ارده‌ای » با نام لاتین Gadwall   و نام علمی Anas Strepera شناخته می شود .

« اردک ارده ای » 51 سانتی متر طول دارد و و 1300-600 گرم وزن دارد ، اما بزرگترین اردک روی آب چر است.

اردک ارده ای نر پرنده ای است با رنگ خاکستری مایل به ارده ای که خال های ریز سفیدی در ناحیه سرو گردن دارد و این خال ها در ناحیه سینه اش کمی بزرگتر و منظم تر به نظر می رسد از اردک سر سبز کمی کوچکتر و لاغرتر است و شیب پیشانی اش کمی بیشتر است تضاد رنگ سیاه ناحیه دمگاهش با رنگ روشن بدنش از نشانه های خوب تشخیص این اردک می باشد پاهایش نارنجی، دم کوچکش خاکستری و منقارش خاکستری تیره است . پرهای خاکستری روی بال هایش حاشیه ای بلوطی رنگ دارند که در موقع پرواز به خوبی نمایان می شوند .

ماده اردک ارده ای قهوه ای رنگ است با لکه های نخودی روشن که شباهت زیادی به ماده اردک سر سبز دارد. منقارش خاکستری است و کناره های آن نارنجی است .  هردو جنس نر و ماده آینه بالی سفید رنگی دارند که در موقع استراحت و پرواز به خوبی نمایان می شود . به هنگام تولک یا پر ریزی که در اواخر تابستان اتفاق می افتد نر و ماده به هم شبیه می شوند اما پرنده نر پوشپرهای بلوطی خود را حفظ می کند.

صدای پرنده ی نر به صورت کشیده و تو دماغی شبیه «ررپ» و در هنگام نمایش های جنسی به صورت «پی ای» به گوش می رسد. صدای پرنده ی ماده شبیه صدای ماده ی سرسبزاست ، با این تفاوت که اندکی بلندتر است.

زیستگاه این پرنده ، عمدتا در مناطق تالابی، باتلاق ها و آب های شور و به میزان کمتر در سواحل دریا به سر می برد. در ایران، زمستان ها فراوان است. و گاهی تولید مثل نیز می کند.

این پرنده از گیاهان آبزی، دانه ها، کرم ها، ماهی های کوچک، نوزاد قورباغه ، حشرات و ساقه و برگ های ترد و لارو درون آنها تغذیه می کند .

این پرنده در ماه های مرداد تا  مهر تخم می گذارد، و بین 27-25 روز روی تخم می خوابد، دوران بلوغ جوجه اش 7 هفته به طول می انجامد .