جهش تولید | یک‌شنبه، ۱۰ فروردین ۱۳۹۹

آداب قربانی کردن درخراسان جنوبی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

آداب قربانی کردن درخراسان جنوبی

 

قربانی کردن و عید قربان یکی از سنت های الهی است که مردم خراسان جنوبی مانند مردم سایر مناطق کشور ، این فریضه الهی را انجام می دهند .که اصل آن برای همه یکسان است اما شیوه ها و تفکرات مردم است که تفاوت هایی را در مناطق مختلف ایجاد می کند . قربانی در روز عید قربان در خراسان جنوبی بیشتر برای تازه درگذشته ها انجام می شود که فامیل و وارثان به تناسب توانایی مالی ، تمکن و یا وصیت متوفی آن را اجرا می کنند . قربانی بیشتر گوسفند است اما گاهی شتر یا گاو هم قربانی می شود . در برخی مناطق قبل از شب عید قربان یک جلسه برای متوفی می گیرند ، برق چراغ خانه متوفی را روشن می کنند و یک فاتحه و مراسم مداحی سر سالی با حضور اقوام و نزدیکان انجام می شود . سپس اعلام می شود که مراسم قربانی فردا صبح در منزل متوفی انجام خواهد شد . صبح روز عید اقوام و اشنایان در منزل میت جمع شده ، گوسفند را نیز به آنجا می برند و قبل از طلوع آفتاب و پس از قرائت فاتحه ، گوسفند را قربانی می کنند . در برخی مناطق وارثان و آشنایان قبل از ذبح دام ، اشعار و فراقی هایی نیز می خوانند . سپس گوسفند را تکه می کنند و در سه بخش توزیع می نمایند . بخش برای فقرا و نیازمندان ، بخشی برای اهالی محل ( اعم از ثروتمند یا فقیر ) و قسمتی نیز برای آشنایان و اقوام متوفی که مراسم سالگرد او را اجرا نموده اند .

در نگاه بیشتر ببینید