جهش تولید | یک‌شنبه، ۹ آذر ۱۳۹۹

احیای هنر سفره آردی در شهرستان قاین - نمایش محتوای خبر

 

 

احیای هنر سفره آردی در شهرستان قاین

سفره آردی ، نفیس ترین و ارزشمندترین هنر صنایع دستی مردم قاین احیا شد .

رئیس صنایع دستی شهرستان قاین گفت: سفره بافی یا سفره آردی یکی از صنایع دستی کاربردی- تزیینی ایران است که کاربرد این دست بافته نشان از ارزش و جایگاه نان در سفره غذای اهالی این خطه از مرز و بوم دارد .

آقای عباسی با بیان اینکه سفره آردی هنوز به عنوان زیراندازی مناسب برای تهیه خمیر به هنگام پخت نان مورد استفاده قرارمی گیرد افزود: بانوان این سفره را هنگام تهیه خمیر در زیر تغار مسی که مخصوص ورزدادن و خواباندن خمیر است پهن و بدین شکل از ریخت و پاش آرد و خمیر بر روی زمین جلوگیری می کنند.

وی گفت : در سال های  اخیر کاربری های دیگری نیز از جمله زیرانداز برای  پخت ،  رو کرسی ای و سجاده برای سفره آردی تعریف شده است.

رئیس صنایع دستی شهرستان قاین افزود: این رشته صنایع دستی 200 سال قدمت دارد  و هم اکنون به 22 نفر در روستای معواج و مهنج قاین آموزش داده شده است تا علاوه  بر ایجاد اشتغال ، این هنر ارزشمند احیا شود .

آقای عباسی گفت : جنس سفره آردی  از پنبه ، پشم و یا ترکیبی از هر دو است  که به صورت گلیم باف با نقوش هندسی ساده بافته می شود و یا از ترکیب دو تکنیک بافت گلیم و قالی برای تهیه آن استفاده می شود.

وی با بیان اینکه این اثر اصیل و نفیس ، آبان پارسال نشان ملی آثار صنایع دستی گرفت افزود :

بهره گیری از شاخص بومی، مرغوبیت در مواد اولیه به کار رفته با رنگ های طبیعی و گیاهی، ظرافت و دقت در بافت و به کار گیری نقوش و طرح‌های اصیل بومی از معیارهایی بود که سبب تعلق نشان ملی به سفره آردی قاین شد .

منبع : معاونت اطلاعات و اخبار مرکز خراسان جنوبی