رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۶ خرداد ۱۳۹۸

آجیل خراسان جنوبی - نمایش محتوای نوروز

 

 

آجیل خراسان جنوبی

Loading the player...

 

 

تاثیر و نقش طبیعت و اقلیم در جنبه های مختلف زندگی انسان جلوه های گوناگون و متنوعی را بوجود می آورد.

در سرزمین قنات و قناعت، خراسان جنوبی ، جلوه های تاثیر متقابل طبیعت و اقلیم با آداب و رسوم و رفتار مردم آن ، جلوه ها و مظاهر مختلفی را در تولیدات و مایحتاج و ملزومات زندگی بوجود آورده است که از جمله آن می توان به خوراکیها و بالاخص آجیل های خوشمزه آن اشاره کرد.

آجیل هایی که چه به صورت طبیعی و خودرو در دامنه کوه ها مانند بادام کوهی (دک) و چه به صورت محصولاتی مانند عناب و زردآلو و خرما و چه مانند ترکیبی از چند محصول و گیاه منطقه مانند کله کنو و کله کنجد تولید می شوند.

در این فرآیند تولید ، اندیشه و ذائقه مردم در مواجهه با اقلیم خشک و خشن استان ، آجیل های خوشمزه و ارزشمند به لحاظ غذایی را بوجود آورده است که کمتر مسافر و مهمانی می تواند از لذت و حلاوت تهیه و مصرف آن چشم بپوشد.

شیرینی مخصوص کله کنو و عناب و کشته توت و انجیر ، ترش و شیرینی لذتبخش برگه های هلو و زردآلو (پخته شفتالو و پخته زردآلو) و شوری دلچسب مغز بادام کوهی (دک) و کشک، طعم ها و مزه های آجیل های سنتی این استان هستند که یاد و خاطره آن فقط با یکبار خوردن، زیر زبان هر مسافر و مهمانی چنان می ماند که بسیاری از مردم دیگر استانها و هموطنان، خراسان جنوبی را علاوه بر چهره ها و مفاخر ملی اش، به آجیل هایی با نام سوغات استان می شناسند.

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.