رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

آبگوشت بزباش

 

" آبگوشت بز باش " از جمله غذاهای سنتی شهرستان خوسف از توابع استان خراسان جنوبی است که در مناسبت های مختلف طول سال همچون : ماه مبارک رمضان ، ماه های محرم و صفر و حتی گاه در برگزاری مراسم عزاداری تازه درگذشتگان پخت می شود .

 مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا نخود ، عدس ، آرد ، سیر و گوشت است . طریقه پخت آن نیز به این ترتیب است که عدس ، نخود و گوشت را به صورت مجزا از یکدیگر خوب می پزند . آرد را خوب تفت می دهند و سپس مواد پخته شده ( عدس ، نخود و گوشت ) را در آن می ریزند و به همراه مقدار زیادی آب می گذارند تا پخته شود . در این مدت که چندین ساعت به طول می انجامد ( معمولا از شب تا صبح ) آن را مرتبا هم می زنند تا ته نگیرد . یکی دو ساعت قبل از کشیدن غذا و طبخ نهایی آن ، سیر تفت داده شده را نیز به آن اضافه می کنند .

برای طعم دادن به این غذا هم از ادویه هایی چون : زعفران ، نمک ، زردچوبه ، فلفل و ... استفاده می شود .این غذا از جمله غذاهای لذیذ سنتی استان خراسان جنوبی است .

معمولا قدیمی تر ها ، موقع صرف آبگوشت بز باش در آن نان تریت می کنند اما جوان تر ها آن را به تنهایی میل می کنند .

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.